Examen i stress

En frilansarens tillvaro frestar på ibland. Så därför bestämde jag mig under hösten för att träna stresshantering. Jag började springa igen, dricka mindre kaffe, sova bättre och ta fler lediga stunder för att fylla på lustdepåerna.

Och nu kom den första riktiga prövningen. Datorhaveri under en period med stora deadlines inför årsskiftet!

 Mitt i allt elände – är det en fantastisk känsla att höstens fokus på att hantera stress bättre – faktiskt har gjort skillnad.

 Visst blev det rörigt och krångligt, men med fokus framåt och mot lösningarna, blev det så mycket lättare att hantera situationen. Faktiskt har jag kunnat leverera allt jag utlovat, på utsatt tid.

Hårddisken kunde räddas med snabb beslutsamhet. Därefter gällde det att hitta ett fungerande provisorium. Tack vare många hjälpsamma människor och en märklig arsenal av i hoplånad hårdvara, sammankopplad med diverse kablar har det gått att sköta det mesta – även om metoden och rutinerna varit helt andra.

Idag installeras den nya datorn, en tjusig laptop i borstad aluminium, och på måndag är det business as usual. Jag ser det som ett slags examen i stresshantering, eller ska vi kalla det delprov?

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar