Målgång på Nordiska Trädgårdsmässan

Vi omslag Trädgårdsliv Signe, omslag - s

Vi uppslag Råman-sTrädgårdsliv, Signe uppslag-s

Hemma i Lund igen efter helgen och många spännande möten på Nordiska Trädgårdsmässan i Stockholm. Mycket fint att se som vanligt – och extra roligt att folkets röst i år gick till en skåning: Georg Grundsten från Hovdala slott som överraskade med en monter som inte alls var högre stånd – utan full av humor och rostiga bilskrov som det växte både tomater och rosmarin ur!

För mig som skribent gav mässan samtidigt tillfälle att äntligen få se två av mina största reportage någonsin i tryck.

Vältimat kom tidningen Vi ut med sitt efterlängtade specialnummer ”Om trädgård och odling som du aldrig sett det förut!” Numret tar ett härligt grepp om det hortikulturella och behandlar det med samma respekt och djuplodande nyfikenhet som andra kulturyttringar. Befriande! Jag och Gabriella Dahlman bidrar i detta hedervärda sammanhang med texten och bilderna från formgivaren Ingegerd Råman och hennes trädgård vid skånska sommarhuset.

En annan efterlängtad målgång var reportaget om Signe Persson-Melins radhusträdgård i Malmö, som visades i årets premiärnummer av Trädgårdsliv – lagom till mässan. Även detta reportage fotograferat av Gabriella Dahlman och superbt formgivet av tidningens chefredaktör och AD Klas Kihlberg. Ett helt år tog det att övertala Signe och att hitta rätt tillfälle. I sammanhanget vill jag rikta ett stort, varmt tack till Vi Tre och Trädgård, vars kunniga händer och generösa hjälp gjorde reportaget möjligt.

Comments are closed.