Kaxiga Malmö

kaxigam

Roligt att få boosta Malmö – och välförtjänt dessutom. I senaste Äkta Mat presenterar vi tre kaxiga matentreprenörer från stan.

Det är coola lunchrestaurangen Saltimporten Canteen, långt ute i industrihamnen, där kockarna Ola Rudin och Sebastian Persson gett sig den på att bli världens bästa. Varje dag en ny rätt. En tallrik. Inget krångel. Inga namn på matsätter. Bara bra råvaror.

Dessutom designern Helle Roberson Forslund, med egna klädmärket Robert&Blad, som nu även startat ”Den Jävla Marmelad-fabriken”. Helle lagar marmelad av frukt som andra inte hinner eller gitter plocka – och fyller på begagnade glasburkar. Mottot lyder: ”rätt jävla ekologiskt, helt närodlat och fan så hemkokt”. Full av attityd – och svordomar.

Och så Milo Kalén som seglade rakt in på White Guides prestigelista – efter bara sex veckor med sitt Limhamns-café Kaka på Kaka. Framgångsreceptet stavas kärlek. Missa inte hennes bullar!

Trevlig helg!

På söndag åker jag äntligen till Jönköping för att skildra en växt som ibland förknippas med halshuggning. Nästa vecka laddar jag upp för Nordiska Trädgårdsmässan i Stockholm och en del redaktionsbesök.

 

Comments are closed.