Malmö Garden Show

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mycket roligt och fint har vi sett på Malmö Garden Show i Slottsträdgården! Inspirerande och välfyllt men fortfarande avslappat och skönt på känt Slottis-manér. Utställningen av visningsträdgårdar samt växt- och matmarknad fortsätter idag, så ta för all del en tur dit alla som kan.

Juryns guldmedalj  knep ”Flotte i Grönt” som Anders Mårtensson gjort för Vellinge plantskola – verkligen flott! Men alla miniträdgårdarna höll hög standard. Vi tre & trädgård hade slagit sig ihop med Arkitektur Studio Sassi och skapat ett spännande ”Rum mellan Rum”, ett garciöst mellanting mellan pergola och självständig veranda. Färgerna turkos, lime, organge och olika nyanser rosa och rött förstärkte den syrliga sommarkänslan.

Jag satte kameran i händerna på 8-åriga dottern Maja, som fångade sina favoriter:  Vattenkannorna på Slottsträdgårdens Vänners orange lotteristånd. Hästskjutsen. Den roliga balkongen med gul soffa och kaffekannor på balkongräcket. Barnens fina lekstuga, helt täckt av sedumsorter. ”Kristallkronan” av provrör med olikfärgat vatten och mycket, mycket mer.

Mellan regnskurarna njöt vi av både häst-och-vagnen, musik, provsmakad hallonsylt och annat gott – och mitt i allt träffade vi på ett alldeles äkta brudpar! En riktig sandstrand med badhandduk och termos hittade vi också – och Blomsterpigans hatt gillade vi skarpt. Mitt mesta habegär väckte de fina fågelbadet av mosaik och krossar favoritporslin som Pennys Garden Art från Södra Sandby visade.

 


, , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar