Signe Persson-Melin

Trädgårdsliv, Signe uppslag-sTrädgårdsliv, Signe, uppslag II - s

Ett helt år tog det att övertala formgivaren Signe Persson-Melin och att hitta rätt tillfälle. Men nu är det här – reportaget om hennes radhusträdgård i Malmö och den gröna tråden i hennes formgivning. Ute nu i årets premiärnummer av Trädgårdsliv.

Reportaget beskriver trädgården i Friluftstaden – området som hennes egen pappa, byggmästaren Eric Sigfrid Persson, lät uppföra på 1940-talet. Där finns många av de krukor som gjort Signe Person-Melin till ett begrepp, både som prototyper och senaste årens nyproduktion. Texten berättar om den gröna tråden i hennes liv och formgivning; från barndomen, via samarbetet med trädgårdsarkitekten Ulla Molin till dagens hausse med trädgårdsting i aluminium för Byarum

Fina bilderna av Gabriella Dahlman och superb formgivning av tidningens egen chefredaktör och AD, Klas Kihlberg. I sammanhanget vill jag även rikta ett stort, varmt tack till Vi Tre & Trädgard vars kunniga händer och generösa hjälp gjorde reportaget möjligt.

Signe var en uppmärksam och givmild värdinna under dagarna hos henne; ställde sig att laga Salad Niçoise och serverade fika med lämpliga mellanrum – allt givetvis serverat på hennes eget porslin. En ynnest att få möta och skildra denna levande legend som ju faktiskt lever mitt ibland oss.

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar