Sommar-snurr

Tack alla för en spännande vår som började på Norges isvidder och avslutades i ett pärlband av sagolika trädgårdar – med ett stopp i Paris däremellan

Vittring på sommarlov. Nu börjar både kroppen och själen att längta på allvar! Någon total ledighet har inte egenföretagaren, men stunder och dagar blir det allt – och lite jobb däremellan.

För många av oss är sommaren lantlig. Den som kan skaffa bondgårdsmjölk, kanske vill prova att sätta egen filbunke den här sommaren.  Håll i så fall utkik efter Gourmets julinummer – där har jag ett reportage om en ovanlig mejerska och filbunksreceptet.

Med tillönskan om bästa sommaren –  kommer här på ”allmän” begäran (för det var väl fler än Cissi?) ett annat recept – på vindsnurror – som är så lätta att göra och som pryder varenda odlingsbädd eller strandpicknick!

  • Ta ett kvadratiskt  papper, en pärla/liten knapp, en knappnål/tunn spik och en pinne. (Vi använde gamla mat-tapletter i stället för papper, så att snurran blev regntålig).
  • Klipp fyra jack i pappret – se bilden
  • Du har nu fått fyra par flikar, eller hur? Fäst den ena av varje flikpar i mitten.  Enklast blir det om man jobbar på en torr tvättsvamp och kan nåla fast flikarna.
  • Ta nu fram din tunna spik, lossa snurran från svampen utan att tappa flikarna och trä på spiken. Avsluta med pärlan som distans och spika på en bambukäpp eller blompinne. Klart.

En riktigt härlig sommar!

 

 

 

 

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar