Växthus!

Yippie! Nu har vi äntligen blivit med växthus. Hemma hos oss  innebär var och och varannan fruktstund att det kånkas hem kärnor och frön i fickorna. Och odlingslyckan har det inte varit något fel på. Det växer så det knakar. Apelsin, clementin, grapefrukt, citron, avocado…ja till och med kiwi-slem har tagit sig och blivit till plantor.

Men var ska vi hysa all denna odlingsglädje? Kiwin, som ju blir en stor klängväxt, förde länge en tynande tillvaro i källaren under vinterförvaringen – men där fick vi en underbar lösning i form av kollegan Carolines ljuvliga växthus. I ett eget space på facebook har vi sedan kunnat följa telningarnas utveckling. Både smart och kul.

Senaste tillskottet i plantsamlingen är vattenmelon – och med det tog utrymmet i våra fönsterkarmar slut. Redan i höstas hittade jag ett halvstort växthus på hjul på loppis och sedan dess har det stått gömt i väntan på döttrarnas födelsedagar i maj – men nu fick det inte att vänta längre. Vi behövde ett växthus. NU. Jag vet inte vem som är lyckligast – odlarna eller alla små plantor som nu har det varmt och gott och ljust. Döm själva!

Längst ner har jag fått låna ett plan för några vintertrötta kryddväxter, men det lär bli tillfälligt. Att odla med barn är tacksamt och ett roligt sätt att vara tillsammans. Senare i vår tipsar jag om odlingsvärda sorter för barnens grönsaksland i Allt om Trädgård – men fönsterkarmen är absolut ett fullgott alternativ. I alla fall så länge platsen räcker till.

 

 

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar