Ikebana & Slottis!

Välkommen till ett nytt år med förnyad energi och förväntan inför nya projekt, möten och engagemang. 2018 blir ett år av flera kära återseenden!

I år återvänder jag till ikebana och kommer att leda en hel kursvecka på Skurups Folkhögskola i sommar. Det ska bli så otroligt kul och redan nu pågår de inledande förberedelserna. Vaser med de rätta måtten ska tillverkas, kursmaterial beställas och bildserier sättas ihop. Maxantalet är 15 elever, så passa på att boka reda nu om du är intresserad http://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/Ikebana-japanskt-blomsterarrangemang

Ikebana är det japanska sättet att arrangera blommor, mera att betrakta som en skulpturform som använder sig av levande material. Under tre år i Japan studerade jag ikebana och sedan dess har jag haft en del utställningar på bl. a. Form Design Center i Malmö och Landskrona konsthall. I samband med utställningarna tog jag fram en serie vaser, som jag nu delvis tar upp till produktion igen. Du kan läsa mer om mitt ikebana-förflutna här http://lisaising.se/uppdrag/ikebana/

Ett annat kärt återseende är Slottsträdgården i Malmö, som jag var med och grundade. I år fyller ”Slottis” hela 20 år och det hoppas jag att vi är många som vill vara med att fira längre fram i vår. Dit återvänder jag ofta och gärna och det är alltid lika inspirerande att se hur en idé kan fyllas med så många engagerade människors energi.

Skrivandet förblir basen. Bokdrömmar finns såklart och snart är det dags för årets första publicerade reportage, men mer om det där de är i tryck i tidningar som Landskap, Natur&Trädgård och Trädgårdsliv!

 

 

, , , , , , , , ,

Comments are closed.