Garden

Click on pictures or links to read the articles as pdf.

SkillnadensLantlivSkillnadens,-Lantliv,-final-4

Om Sara Bäckmo – den omåttligt populära odlaren från Småland som fixar familjens självhushållning kökslandet och kombinerar det med vardagspusslet. Vi hälsade på henne i skördetid och bevittnade magin.

Lantliv – Odlarglädje i Småland »

Tages-kamelior-AllersTages-kamelior-FINAL-pdf-Allers-T-5

Nio sidor om danske blomsterkonstnären Tage Andersen och hans kameliahus på svenska gården Gunillaberg. Han har en av Nordens största kameliasamlingar. Om passionen, sorterna och om tidernas olika kameliadamer – från franska 1800-talsromanen  till Greta Garbos filmtolkning och senare.

Allers Trädgård – Tages kamelior »

_DSC0777 Porträtt Lasse K + Helles köks - förstasidaHelles köks - introsida, singelHelles köks, andrasidan II

Köksträdgård när den är som allra bäst: vacker, välskött, hållbar. Att besöka textilkonstnären Helle Christensen Hjorts grönsaksland är nästan som att stiga in i en tavla. Här tipsar hon om fina kombinationer och delar med sig av sin odlarglädje.

Trädgårdsliv – Helles köksträdgård »

Vårkoloni - första sidaVårkoloni uppslag

Två formgivare och deras kolonitäppa: lekfullt, chosefritt och med stor integritet. Och förstås sagolikt vackert!

Sköna Hem – Förförd av våren »

Trädgårdsliv Nr 1, 2013 - Cecilias narcisserTrädgårdsliv Nr 1, 2013 - Cecilias narcisser

Åtta sidor närporträtt av narcissen – ett poetiskt väsen med hela 25 000 sorter inom familjen. Många bottnar; både om samlaren Cecilia Wingård, kulturhistoria och en hel del botanik. Ett vårtecken att bli glad av!

Trädgårdsliv – Cecilias narcisser »

Sköna Hem Nr 6, 2013Sköna Hem Nr 6, 2013Sköna Hem Nr 6, 2013

Inspirations-text om osannolikt orangeri i 1700-talsstil – skapat av lite byggspill, container-hittat och Blocket-fyndat. Om en ovanligt energisk och påhittig man som bara ser möjligheter. Här berättar han initierat om vad som krävs.

Sköna Hem – Oj, jag råkade bygga ett orangeri »

Trädgårdsliv nr 1, 2012Trädgårdsliv nr 1, 2012Trädgårdsliv nr 1, 2012

Hos Hannu Sarenström i hans lund i Västergötland strax innan lövsprickningen. Om en spännande och aktuell växtfamilj – men också om efterlängtade vårtecken. ”Som tutti frutti för ögonen efter en lång vinter”. Så beskriver Hannu sina lundväxter när de färgexploderar i april.

Trädgårdsliv – Hannu Sarenström, Hannus vårlund »

Trädgårdsliv Nr 1, 2013 - Signerat MolinTrädgårdsliv Nr 1, 2013 - Signerat Molin

Om arvet efter ständigt aktuella trädgårdsarkitekten Ulla Molin. Hon gick bort 1997 men minnet av henne är högst levande i de trädgårdar hon lämnat efter sig. Ett välhållet exempel är Östbergs i Lund som har vårdat sin radhusträdgård, signerad Molin, i över trettio år. Den har alla de typiska växterna och attributen.

Trädgårdsliv – Ulla Molin, Signerat Molin »

Hus & Hem Nr 5, 2013Hus & Hem Nr 5, 2013

Inspirations-reportage om en ovanligt lyckad tillbyggnad till ett hus från 1920-talet. Med en duktig arkitekt fick familjen både en ny trädgård – och ett lantställe på köpet. Personligt men också med ritningar och arkitektintervju. Allt fångat när kvarterets vackraste körsbärsträd stod i blom.

Hus & Hem – Vi har fått ett lantställe – i vår eget hus! »