Trädgård

Klicka på bilder eller länkar för att läsa reportagen som pdf.

SkillnadensLantlivSkillnadens,-Lantliv,-final-4

Om Sara Bäckmo – den omåttligt populära odlaren från Småland som fixar familjens självhushållning kökslandet och kombinerar det med vardagspusslet. Vi hälsade på henne i skördetid och bevittnade magin.

Lantliv – Odlarglädje i Småland »

 

Tages-kamelior-AllersTages-kamelior-FINAL-pdf-Allers-T-5

Nio sidor om danske blomsterkonstnären Tage Andersen och hans kameliahus på svenska gården Gunillaberg. Han har en av Nordens största kameliasamlingar. Om passionen, sorterna och om tidernas olika kameliadamer – från franska 1800-talsromanen  till Greta Garbos filmtolkning och senare.

Allers Trädgård – Tages kamelior »

 

_DSC0777 Porträtt Lasse K + Helles köks - förstasidaHelles köks - introsida, singelHelles köks, andrasidan II

Köksträdgård när den är som allra bäst: vacker, välskött, hållbar. Att besöka textilkonstnären Helle Christensen Hjorts grönsaksland är nästan som att stiga in i en tavla. Här tipsar hon om fina kombinationer och delar med sig av sin odlarglädje.

Trädgårdsliv – Helles köksträdgård »

 

Vårkoloni - första sidaVårkoloni uppslag

Två formgivare och deras kolonitäppa: lekfullt, chosefritt och med stor integritet. Och förstås sagolikt vackert!

Sköna Hem – Förförd av våren »

 

Sköna Hem Nr 11, 2013Sköna Hem Nr 11, 2013

Höstreportage med fokus på vackra bär, bladverk och sorter som står pall för några minusgrader. Från Lödde Plantskola, morgonen efter höstens första nattfrost.

Sköna Hem  – Håll dörren till trädgården öppen »

 

Trädgårdsliv Nr 1, 2013 - Cecilias narcisserTrädgårdsliv Nr 1, 2013 - Cecilias narcisser

Åtta sidor närporträtt av narcissen – ett poetiskt väsen med hela 25 000 sorter inom familjen. Många bottnar; både om samlaren Cecilia Wingård, kulturhistoria och en hel del botanik. Ett vårtecken att bli glad av!

Trädgårdsliv – Cecilias narcisser »

 

Sköna Hem Nr 6, 2013Sköna Hem Nr 6, 2013Sköna Hem Nr 6, 2013

Inspirations-text om osannolikt orangeri i 1700-talsstil – skapat av lite byggspill, container-hittat och Blocket-fyndat. Om en ovanligt energisk och påhittig man som bara ser möjligheter. Här berättar han initierat om vad som krävs.

Sköna Hem – Oj, jag råkade bygga ett orangeri »

 

Trädgårdsliv nr 1, 2012Trädgårdsliv nr 1, 2012Trädgårdsliv nr 1, 2012

Hos Hannu Sarenström i hans lund i Västergötland strax innan lövsprickningen. Om en spännande och aktuell växtfamilj – men också om efterlängtade vårtecken. ”Som tutti frutti för ögonen efter en lång vinter”. Så beskriver Hannu sina lundväxter när de färgexploderar i april.

Trädgårdsliv – Hannu Sarenström, Hannus vårlund »

 

Trädgårdsliv Nr 1, 2013 - Signerat MolinTrädgårdsliv Nr 1, 2013 - Signerat Molin

Om arvet efter ständigt aktuella trädgårdsarkitekten Ulla Molin. Hon gick bort 1997 men minnet av henne är högst levande i de trädgårdar hon lämnat efter sig. Ett välhållet exempel är Östbergs i Lund som har vårdat sin radhusträdgård, signerad Molin, i över trettio år. Den har alla de typiska växterna och attributen.

Trädgårdsliv – Ulla Molin, Signerat Molin »

 

Hus & Hem Nr 5, 2013Hus & Hem Nr 5, 2013

Inspirations-reportage om en ovanligt lyckad tillbyggnad till ett hus från 1920-talet. Med en duktig arkitekt fick familjen både en ny trädgård – och ett lantställe på köpet. Personligt men också med ritningar och arkitektintervju. Allt fångat när kvarterets vackraste körsbärsträd stod i blom.

Hus & Hem – Vi har fått ett lantställe – i vår eget hus! »