HemmaHos – mig?

Heminredningsreportage – hemma sig själv. Går det?

Kanske inte…men jag roade mig i alla fall med att prova i lördags.

Vårt sommarhus är en vitkalkad skånelänga från sent 1800-tal. Det som en gång var stall och grisboxar har nu blivit kök och ett stort rum att umgås i. Hela interiören präglas av det par som gjorde inredningen i början av 70-talet – och det innebär mycket kul. Exempelvis har vi en knallröd vask i badrummet och Marimekko-blommor  i taket. Kökskuckorna är djupt buteljgröna med jättebeslag i rostfritt och grova Höganäs-plattor som kakel.  Det rustika dominerar med material som råspont, kork, skiffer och trä.

I köpet ingick också Femina-årgångar från flera decennier, prydligt sparade i tidskriftsamlare. De första åren blev jag som besatt av dessa tidningar från 60-70 och 80-talet och satt jämt och hängde över ett nummer. Vissa reklambilder hade jag inte sett sedan förpuberteten och på ett ögonblick förflyttades jag till den tiden. Andra reportage och bilder kändes chockerande aktuella. Inredningarna och kläderna var hur coola som helst och skulle platsa i vilken tidning som helst idag.

Färgad av alla dessa tidsdokument och av husets egen persona – fortsatte vi i samma stil och samlade roliga 70-talsprylar, möbler och textilier på somrarnas loppmarknader. Vad den nästan helt naturfärgade interiören mest behövde – var kolorit – och det fanns det gott om i lapptäcken, tandborstmuggar, bäddsofforna i turkos/grönt – cerise/orange, knallgröna manchesterkuddar, solgula plasttallrikar…

Se kollaget jag satte ihop efter en rolig helg med kamera på landet!

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar