Azurblå paus

Med särskild hälsning till Jenelle kommer här collaget av Ida Jeppssons gröna tyger som vi lekte fram i datorn till Sydsvenskans vårbilaga Äntligen Grönt! Ett digitalt lapptäcke, kan man säga! Fast, om sanningen ska fram så bidrog jag lite själv också med egna skåpfynd – inte för att Ida alls saknar tyger, hennes tyglager i alla färger är fantastiskt – utan för att jag blev lite färgtokig själv av bara farten.

Hur som helst är det så meningsfullt  att få lyfta fram människor som förmår att trolla med överblivet och bortglömt för att ge det nytt liv.

Ida fyndar påslakan, kaffedukar, förkläden, gamla tyger osv, osv på loppis – eller får – och gör roliga väskor, barnkläder och vimplar under varumärket Nusse. Hon fyller med råge alla kategorier på samma gång: entreprenör, hållbar utveckling, livssstil… Mest av allt blir man bara glad av det hon gör – utan moralkakor – men självklart är miljövinsten en bonus och viktig vägvisare för en hållbar utveckling.

Med Idas inspiration och känsla för grönt önskar jag glad sommar – för nu tänker jag ta lite paus – med azurblått! Samtidigt vill jag passa på att tacka alla läsare, kollegor, kunder, chefredaktörer, samarbetsparter och, inte minst, alla ni som jag haft förmånen att mötaoch intervjua, för en väldigt väldigt rolig vår. Det är ni som gör mitt arbete möjligt och så meningsfullt.

Njut av alla Idas ide´- och hantverk på hennes blogg  www.nusse.nu

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar