Entreprenör-glad!

Entreprenörer är ett särskilt släkte – och de får oss ofta på gått humör. De som vågar, de som har energin, beslutsamheten och optimismen. Klart man blir glad!

Ibland ser jag riktiga entreprenörssjälar som verkligen får börja från början – och det med smittande framstegstro. Ta 25-åringen som inrättat en ambulerande cykelverkstad. Alla vet hur bökigt det är att släpa en punkterad cykel till närmaste verkstad. Det här fixar den här killen genom att komma hem till dig! Han slår upp sin tillfälliga verkstad lite varstans där det samlas folk. Verktygen har han på en cykelkärra.

Härom morgonen träffade jag hans like med stor kaffetermos på ryggen. Han hade sett ett behov; morgontrötta pendlare som inte har tid att vänta i kö på sitt kaffe. Nu var han på väg med beslutsamma steg mot pendeltågstationen och en lösning att starta en rörelse kring. I ansiktet syntes en fokuserad blick – och en stor glad mun. Då fortsätter man till jobbet med extra långa steg och kanske ett hopplasteg. Allt är möjligt!

,

Comments are closed.