Familj på egna villkor

Familjeliv. I vår tid framställs familjelivet gärna som en trevlig fond för resten av livet. En matchande heminredningsdetalj i glassiga magazine – jämte det spännande jobbet, fitness-träningen, resorna, egentiden, vännerna… Alla som lever ett aktivt liv med ansvar för barn och familj vet hur falsk den bilden är. Hur mycket tid, uppoffringar, simultanlösningar och komprommisser hemmalivet faktiskt kräver. Statistiken över skilsmässorna är kommentar nog.

 Därför är det med stor respekt jag lyssnade till den modiga kvinna som aktivt valt bort delar av ”lyckopaketet”. Hon valde helt enkelt att skaffa barn – utan partner – och lever idag ett familjeliv,  fritt från de mallar och krav som det traditionella familjelivet ålägger oss. Lösningen blev insemination i Danmark.

 ”Jag tycker att det är skönt att veta vad jag har att förvänta mig. Jag ser många exempel runt omkring mig på hur åren med barn kan slita på en parrelation. Sånt slipper jag”

 I senaste numret av Leva finns hela artikeln om Maria Gudmundsson att läsa. Hon som vägrade tvåsamheten och skaffade familj på egen hand. Artikeln finns också på hemsidan inom kort!

, ,

Comments are closed.