HemmaHos-mini III

…alla djuren behövde förstås också någonstans att bo, så det fick bli ett tredje hus. Ursprungligen var det ett prinsesslott med jättestrut i guld och paljetter som tak – men prinsessorna har flyttat, och nu är det djuren som regerar.

Kaskelotten har helt bosatt sig i badkaret och dubbelsängen är hundarnas domän. Hästarna hålls på taket.

I dockskåpen iscensätts det verkliga livet. Har vi bott på hotell, så har de blivit hotell med playmobil-gubbar som portier och hovmästare. Har någon varit hos doktorn har det såklart blivit en vårdcentral eller sjukhus. Födelsedagar, jular – och konflikter kopieras och rollspelas i ett mera hanterligt format.

Det är kanske något för varje arbetsplats att ta efter? En liten parallellvärld där man kan få bearbeta, lära nytt – och lösa konflikter – utan risk för misslyckas eller göra bort sig.

Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att döttrarna snart blivit för stora för många lekar och leksaker. Annat lockar. De här collagen har varit ett sätt att hålla kvar det som varit vardag så länge.

Samtidigt har jag hittat nya vänner, där ute i Mini-land. Fotografen Monika Norrby gillar smått och är just nu aktuell med sin fina gula julkalender. Kolla in den på guljul.blogspot.com. En annan kalender som jag följer med nöje är scenografen/konstnären Petra Löfmarcks ”Jutta Lee gör jul” – om en väldigt liten docka och hennes julförberedelser – allt i mikroformat (pepparkakorna är stora som tändstickssvavel…) juttaleegorjul.blogspot.com

 

Snart går vi in i julveckan. Min sista blogg för året blir en annan skapelse – passande nog med tidningsursprung. Men den karamellen sparar jag lite på!

 

, , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar