Hos Lotte

Nu ligger äntligen porträttet av Lotte Möller uppe på min hemsida! Jag håller på att lära mig att uppdatera sidan på egen hand och då kan det ta sin tid. Klas Kihlberg, chefredaktör/AD på Trädgårdsliv, har som vanligt gjort en ett superbt arbete med layout.

Lotte var ett spännande jobb att göra. Det är tjugofem år sedan vi sågs i hennes trädgård senast. Då var Lotte en framgångsrik reporter på tidningen Vi. Jag bodde fortfarande i Japan och var hemma över sommaren för att skriva en uppsats på universitet. Tillsammans gjorde vi ett reportage om ikebana, det japanska blomsterarrangemanget – fast med svenska förtecken. I Lottes trädgård på Kävlingevägen i Lund plockade vi luftlök, äppelkart och clematis. I köksskåpen hittade vi eldfasta formar och skålar. Allt för att demokratisera och försvenska denna strikt zenbuddistiska konstart.

Efter några timmar kom fotografen.

Lotte Möller var då så gammal som jag är nu. Hon hade ännu inte skrivit någon av sina trädgårdsböcker. Både vi och trädgården har förändrats på ett kvarts sekel. Vi kunde konstatera det när vi stod under ett högt päronträd i hennes trädgård. Ett träd som inte ens var en kärna vid förra besöket. Det är så det är med trädgård – den ger dimensioner och sammanhang åt livet, som annars riskerar att bli en anhopning enskilda dagar.

Läs hela reportaget här

För den som är nyfiken har jag även lagt upp den ursprungliga reportaget i tidningen VI

,

No comments yet.

Lämna ett svar