Lokal bibel

Nu finns bibeln för alla som vill äta lokalproducerat och närodlat: Matarvet – en förteckning över nära nog tusen gårdsbutiker och mathantverkare över hela landet.

Tack vare den går det nu att hitta fram till de allra minsta producenterna som ofta har svårt att nå ut: spännande odlare, bagerier, rökerier och butiker som erbjuder fantastiska råvaror.

Uppgifterna varvas med inspirerande artiklar om löjrom från Kalix, småländska ostkakan på Linnés Råshult, halländskt lamm osv, osv.

Lena Sjölin heter redaktören som har tagit på den grannlaga uppgiften att dammsuga hela Sverige på intressanta och aktuella adresser – och dessutom gett ut på eget förlag.

Snygga layouten av Caroline Bjurman Holgersson, Grafolin, gör dessutom Matarvet till ett ögongodis att slita länge på. Själv tänker jag förvara mitt ex i bilens handskfack som vägvisare till höstens utflykter.

Men varför inte komplettera denna utmärkta fältupplaga med en web-version på nätet som enkelt och regelbundet kan uppdateras? Precis som det konstateras i förtexten: ”nya butiker öppnar varje månad och andra stänger”.

Matarvet går att hitta, både i bokhandlarna och på nätet. Att köpa guiden är samtidigt att stödja alla de små entreprenörer som sliter i det tysta för att bevara och utveckla våra mattraditioner. Gör det!

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar