Il est arrivé…

Ja, nu har den kommit – inte någon sen omgång av beaujolais noveau – utan Äntligen Vintermys, som ligger som bilaga i Sydsvenskan i morgon bitti. I text och bild har jag velat inspirera till skaparglädje, pyssel, god mat och dryck, stunder framför brasan… allt som ger kraft innan säsongen exploderar i julfirande.

För mig som ofta jobbar för rikstäckande magasin är det spännande att den här gången få presentera det lokala perspektivet. Äntligen handlar ju om livet i och kring Lund, där jag själv bor.

Läs om vintersopporna från tre kända lundakastruller: Govindas, Helgeands församling och restaurang Hemma hos Greken. Hör om krögaren som vågat sig på vinproduktion med egen vinodling – i Flädie. I höst har första vinet släppts, bl. a uppkallat efter döttrarna Astrid och Alice. På andra sidan stan – i Häckeberga – är det i stället slottslagrad whisky som lockar. Också det en djärv satsning av ett gäng entusiaster med en vision.

Det har varit en väldigt rolig resa att producera Vintermys. På vägen har jag träffat så många besjälade och härliga människor. Konstnärer, vinterbadare, inredare, entreprenörer, kockar, författare…

Jag minns särskilt en intervju på bryggan i Bjärred med Hans Eyrich, ordförande i Föreningen Bjerreds Saltsjöbad, som tog initiativet till ett eget kallbadhus för tio år sedan och som fortfarande driver badet med stor framgång. Det var höstskymning och sjöfåglarna avtecknade sig mot en allt mörkare horisont. Det blev en väldigt kylslagen intervju men kvällen var så vacker och vi ville inte gå in. Hans berättelse om eldsjälarnas gemensamma strävan och krögarens filtar gav värme nog.

Jag hoppas att har lyckas förmedla något av all den entusiasm jag mött under arbetet med den här tidningen

Njut och  inspireras – för nu är det äntligen dags för VINTERMYS !

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar