HemmaHos – mini!

Heminredningsreportage – i barnens dockskåp. Går det?

Nu har jag helt flippat ut på att göra heminredningsreportage, hemma hos mig själv.  Efter att ha utforskat sommarhuset förra helgen – har turen nu kommit till det riktigt lilla livet.

Döttrarna är måttligt förtjusta i att deras mamma leker med deras saker, men vad gör man inte när det stormar ute. Sjukt roligt!

Min man och jag brukar flabba rått när allvarliga familjeekonomer upplyser om hur dyrt det är att ha barn. Vi har inte lagt ner många kronor på babyutrustning, kläder eller leksaker. Det mesta har vi ärvt eller fyndat – men i vissa fall har vi i stället lagt ner rätt mycket tid. Det gäller exempelvis de dockskåp som varje dotter har fått till sin tredje julafton.

På loppis hittade jag illa medfarna hemmabyggen  som vi har målat, dekorerat och tapetserat – och sedan inrett med gamla robusta dockmöbler. Tapeterna är gratis och kommer från tapetböcker som man får i färgaffärer och man bara har tålamod att vänta tills sortimentet växlar. Målarfärgen kan vara provburkar, felblandningar eller överblivet hemma. Inte mycket pengar alltså, men ganska mycket pill. Med stor kärlek har jag sett min man sitta med pannlampa och tapetsera med vattenpass och skalpell – lika omsorgsfull som om det vore värsta ingenjörsuppdraget.

Sen återstår det roligaste – att fynda dockmöbler. Det tar lång tid om det inte ska kosta – flera år ibland. Möblerna i trä från 60-talet tycker jag är finast, de passar bra i storlek och de tål att lekas med, även av en hårdhänt treåring.

Vi sparar inte i några fonder till våra barn. Försörja sig får de göra själva när de blir stora. Men ett dockskåp med sitt eget namn – får de med sig ut i livet. Jag brukar säga att det jag vill ge mina barn – är sådant som inte går att köpa: kärlek, naturupplevelser, sinnlig närvaro, traditioner…och så ett hemmagjort dockskåp, då.

Löjligt slöseri med tid?  Javisst, det är liksom hela poängen! Och det var lika roligt att göra hemma-hos-collagen, som att tillverka dockskåpen.

Håll till godo – här kommer det första!

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar