Hannu gör vår

Hannu Sarenström är aktuell på mer än ett sätt just nu. Både med utställning på Sofiero och som premiärlejon i årets första nummer av Trädgårdsliv. I båda fallen är det hans älskade lundväxter som är på tapeten: helleborus, vivor, sippor, hundtandsliljor, jättetreblad… och annat trevligt som avlöser vårens första snödroppar och vintergäck.

”Som tuttifrutti för ögonen efter en lång vinter” beskrev han sina älsklingar när vi besökte honom och hans lund i Västergötland strax innan lövsprickningen förra året. Resultatet finns nu att beskåda på sidorna 24-32 i tidningen. Den som hellre vill och har möjlighet att njuta av lundväxterna  live beger sig till orangeriet på Sofiero där utställningen ”Hannu gör vår” pågår 6 april-1 maj.Kommer att bli hur fint som helst! En bok om lundväxter lär också vara på gång, så det är uppenbarligen en växtfamilj som engagerar.

Apropå det: Sveriges vackraste trädgårdstidskrift Trädgårdsliv fem år i år. Jubileumsnumret är något av det vackraste hittills. Missa inte reportaget från Ninfa. Helt sagolikt!

 

, , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar