Med fulla fickor

Nyss hemkommen från Nordiska Trädgårdsmässan i Stockholm med fickorna fulla av visitkort och broschyrer. Så inspirerande! Pris för bästa idéträdgård fick trendkänsliga Rölunda Gård med grönsaker under bänkglas och levande höns. Juryn fastnade för deras sätt att tolka årets mässtema: ”Nya oväntade kombinationer och inspirerande kollisioner”. Bästa monter gick till Fiskars för sin lekfullhet.

Årets Gröna Pennpris korades också – och det gick till Klas Kihlberg och hans magasin Trädgårdsliv – ett alltigenom privat initiativ som dessutom femårsjubilerar i år. Tänk att han stod på samma mässa för bara några år sedan med en enda stapel tidningar – och nu har Trädgårdsliv en hängiven skara läsare och ett grundmurat rykte i branschen. Så välförtjänt. Grattis Klas!

Vi var många som röstade fram Årets Trädgårdsbok. I skrivande stund är det inte avgjort, men jag och många med mig håller en peng på att det blir Christel Kvant och hennes ”Trädets tid”, som ju redan fått en Augustnominering.

I gudabenådade inredaren och blomsterskaparen Peter Ødegaards vackra monter mötte jag trädgårdsförfattaren/fotografen Karin Berglund – som inspirerat utbrast att ”nu längtar jag bara hem och vill sätta igång”. Och så känner verkligen jag också. Med intryck av Peters underbara collage lade jag ihop ett eget av det som en journalist får med sig efter ett lyckat mässbesök.

, , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar