Trädgårdsliv 10 år

GRATTIS Trädgårdsliv – i år 10 år! Och fortfarande landets snyggaste – by far
I jubileumsnumret bidrar jag  med två större porträtt: Anders Stålhand, chefsträdgårdsmästare på Botaniska och Heidi Palmgren som startade Lödde Plantskola – och bildat egen skola.

Så väldigt glad att få vara en del av detta!

Vårt samarbete började redan 2010 av en lycklig slump. Jag råkade ha en text om odlarsjälen Kjell Åberg på Åbergs Trädgård – och Klas Kihlberg på tidningen råkade ha passande bilder – men ingen text. Sedan dess har det blivit mängder av roliga och spännande samarbeten. Och den här gången blev det lite extra

Jag citerar chefredaktörens ledarkrönika: ”Det känns passande för ett jubileumsnummer att lyfta fram olika generationer som betytt och betyder så mycket för trädgårdsintresset. Men som samtidigt har så olika infallsvinklar på begreppet trädgård. Jag vill att Trädgårdsliv tar den höjden och ger plats för mångfald”.

Foto den här gången som så ofta; Pernilla Bergdahl.

Ibland har vi till och med stannat pressarna för att få med ett önskereportage till årets sista nummer. Så var det när vi gjorde porträttet av Simon Irvine på Läckö slott, strax innan frosten skulle släcka ut hans slottsträdgård. Vi hade bara ett dygn på oss. I gryningen och i hällande regn begav sig jag och fotografen mot Västergötland – övertygade om att den soliga väderprognosen talade sanning. Redan nästa kväll hade vi deadline men prognosen stämde och Simon hann t o m läsa texten innan den gick i tryck.

Snabba puckar och korta beslutsvägar är definitivt en del av charmen med att skriva för en tidning som drivs av en enda passionerad person.

Grattis till 10 modiga år!

, , , , , , , , ,

Comments are closed.