Under ytan

Under ytan är grönskan i full gång! Det är glasrabarber, smultron…kor på grönbete och blommande haggtornssnår. För en som skriver om trädgård och matlust finns dubbla verkligheter – dagens och pressläggningens. Just nu är jag tacksam att det finns en skenverklighet att ta till, nu när permafrosten fortfarande är hopplöst kartonggrå. Vid tangentbordet lever middagar med duva och färska bär. Där sår vi första raderna med bönor tillsammans med barnen och där blir picknickluncher till.

Härom dagen besökte jag Emma Karp Lundström i hennes trädgård i Brantevik. ”Det är hon som gör äppeltavlan i Kivik varje höst”, men hon har så många fler sidor. Bland annat en trädgårdssida och en konstsida – och många korsbefruktningar däremellan.

Emma berättade så målande om nävor och blåregn att det blev alldeles verkligt. Ska bli roligt att få återkomma till henne när det blommar och grönskar. Innan det spirar på riktigt kan man trösta sig med hennes blomsterakvareller, så känsliga och alldeles botaniskt korrekta! Se allt spännande som Emma gör på hennes hemsida: www.emmas.se

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar