Japansk ikebana i Göteborg

KAWANA-small-fixII

Just nu skriver jag om den här mannen – Tetsunori Kawana, japansk installationskonstnär och bambu-magiker.  I sommar gästar han Göteborg för att delta i Gothenburg Green World 2016.

Kawana har en bakgrund i ikebana,  en av de klassiska konstformerna i Japan. För mig ett kärt återseende eftersom jag själv studerade ikebana under mina tre år i där. Tankegångarna är välbekanta och fortfarande så häftiga. Ikebana är ett sätt förstå naturens innersta väsen – utan att kopiera den. Att lyfta fram den inneboende kraften i allt levande men att gestalta den på nytt sätt.  Det är den traditionen Kawana bygger vidare på i sina platsbyggda bambu- installationer.

Det ska bli så spännande att se hans arbete på Millenieplatsen 13 juni-2 juli. Till sin hjälp kommer han att ha 30-talet volontärer samt 400 gröna bamburör, sex meter långa, och med en diameter på tio centimeter. Missa inte det!

Se mer av hans arbete på: http://www.kawanapassage.com/ – och kolla in här nedan på vilka otänkbara vis han behandlar sitt material.

Läs mer om Kawana på http://www.goteborg.com/gothenburg-green-world/ och följ årets alla spännande trädgårdshändelser i Göteborg.

BAMBUKawanas bambu IKawanas bambu IIKawanas bambu III

 

, , , , , ,

Comments are closed.