Rabarber-rush

Det har verkligen varit fart och fläkt på Åbergs under helgen – rabarberfest – och den pågår idag och i morgon också, för den känner sig manad.

Några timmar kring lunch kändes som alla var där! Glasformgivaren Ingegerd Råman provianterade murgröna och annat klättergrönt. Trägårdsprofilen Lotte Möller var där för smaka och lyssna och skaffa lite nytt. Min favorittorg-handlare från Lund var där för att hitta nya rabarbersorter för sin trädgård. I plantshopen stötte vi på Erica Ängmo bakom disken och på caféet fotografen Carin Tegner…

Åbergs Trädgård utanför Ystad hyllar varje år den syrliga primören med en egen fest och det betyder rabarber i bunt, rabarber i kruka, rabarber på friland, rabarber på caféet och rabarber som föredrag – fast i år var våren för kall, så den buntade rabarbern kommer först nästa vecka.

Medarrangör är Sveriges kanske främsta rabarberexpert, matskribenten Ingar Nilsson, som även kommit ut med en hel bok tillägnad rabarbern med spännande kulturhistoria, sorter, anekdoter och inte minst recept. Under alla festdagarna 28 april-1 maj håller hon ett hörvärt föredrag i ämnet som avslutas med avsmakning av olika sorter. Missa inte det – och inte heller Lucys rabarbermarrängpaj i caféet. Mums!

 

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar