Uppror eller backlash?

Det är inte bara julen! Det mest åtråvärda och efterläntade år 2010 verkar vara mjuka värden: handgjort och personligt. Tid att vara aktiv och närvarande. Plötsligt ser jag bevisen överallt på denna längtan.

 Efter åratal av inredning, design,  total makeover. Har det kanske blivit dags att befolka våra interiörer – och våra liv?  Ut med styling och finish! In med pärlplattor, hemlagad sylt, flätade korgar, bohemiska trädgårdsfester – snart sagt allt som tar tid eller går att köpa på närmaste köpcentrum.

Det mest exklusiva man kan ha idag är TID – inte pengar. I åratal har vi fått inpräntat i oss vikten av förvärvsarbete, dubbla löner och ständig tillväxt.

Är detta ett uppror på gräsrotsnivå? Mot en samtid som riskerar att bli omänsklig och tömmas på personligt innehåll? Eller är det ren skär backlash, en signal till alla kvinnor att det är dags att återvända hem? Jag vet faktiskt inte – och mina känslor är dubbla.

Å ena sidan känns detta tidens tecken som en välkommen befrielse från allt det kommersiella och industriella. Men det kan lika gärna vara en lömsk strypsnara. Och vart tog värden som solidaritet och intresse för omvärlden vägen – bortom pärlplattorna!

, ,

Comments are closed.