Stort grattis!

Ett stort grattis till dockteater-paret Staffan och Enid Björklund! Region Skåne belönar dem nu med sitt särskilda kulturpris för insatsererna i Hög utanför Löddeköpinge. Där har paret anlagt något så ovanligt som en kombinerad teater- och ekologisk trädgård.

Under tjugo år har de strävat, byggt, spelat och odlat – och idag är deras Pegaus-trädgård ett sant paradis i slättlandskapet. Enid är den som tillverkar dockorna, egensinniga och med rötter i östeuropeisk tradition. Staffan fungerar dockteater-direktör. Men förutom egna föreställningar och gästspel håller de ofta kurser och trädgårdsdagar i samarbete med Fobo, Förbundet organisk-biologisk odling. Sällan har ett pris varit mera välförtjänt!

Med Pegasus har de visat att det lönar sig att gå sin egen väg. Det som många betraktade som något skumt och flummigt när de startade –  är idag högsta mode och kammar hem prestigefulla kulturpriser. I Region Skånes prismotivering betonas Staffans och Enids  förmåga att uppgradera det ekologiska budskapet med hissnande upplevelser.  Aldrig har väl kombinationen hållbarhet, entreprenörskap och egensinniga idéer varit mera rätt. Att trädgården har blivit en ovärderlig mötesplats nordväst om Lund är bara ett extra plus.

Heja alla dessa hjältar som vågar, kämpar och förmår!

, , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar