Ice Music Festival Norway

14-16 februari är det dags igen för Ice Music Festival Norway. Missa inte den!

En utomhusfestival i februari och mitt den norska fjällvärlden – där alla musikinstrument dessutom är gjorda av is. Idén låter helt vansinnig och man förundras att den alls genomförbar. Av fjordens is tillverkas instrument som gitarr, fiol och harpa, till slagverk och blåsinstrument. Och allra vackrast låter de när det är riktigt kallt, ner mot 20-20 minusgrader. Detta är magi på hög nivå, producerad av den egensinniga norska musikern Terje Isungset.  Hela festivalen är dessutom återvinningsbar. Både snöbyggda läktare, scen och instrument, smälter och går tillbaka till vattnets kretslopp när årets upplaga är förbi.

Jag har skrivit om festivalen flera gånger, i bl. a. DN och Affärsvärldens magasin Platinum, och deltog dessutom som volontär på festivalen härom året. I dubbla fibersockor och kameran i underkläderna för att optiken inte skulle frysa. Men vilken upplevelse!

Ta chansen du också, att uppleva denna höghöjdsmagi, världsunik i sitt slag  https://www.icemusicfestivalnorway.no/programme/

Bilden vänligt utlånad av fotograf Bjørn Furuseth

, , , , , , , ,

Comments are closed.