Hör historien om Slottsträdgården

Untitled-Scanned-119 b OK-s fix

På lördag återvänder jag till Slottsträdgården och berättar historien om hur det gick till när idén om en öppen ekologisk trädgård mitt i Malmö föddes och sjösattes.

På den tiden var jag  en ung journalist i vikariesvängen som flyttade mellan olika andrahands-lyor. Jag längtade efter fast mark under fötterna, jord under naglarna och att få se frön gro och växa upp. Så jag utgick helt enkelt från mina egna behov – och räknade med att även andra kände så.

Och tro försätter verkligen berg! Vi var fem entusiaster som startade – och  när jag ser bilderna från pionjäråren kan jag inte fatta att vi fick alla med oss. Vi kunde inget och vi hade inget – mer än tonvis med entusiasm och en bergfast tro.

I lördagens publik sitter både veteranerna från de tidiga slitåren – och unga stadsodlare som drömmer idag. Det ska bli ett sant nöje att berätta historien om hur det egentligen gick till när Slottsträdgården föddes.

Kom och lyssna vetja! Kl.14-16 i Stora Hörsalen på Tekniska Museet i Malmö, strax intill Slottis!

Läs mer på Vänföreningen egen hemsida  http://slottstradgarden.se/program

 

, ,

Comments are closed.